13.1.2010

Lankakoti

Täällä kävi toissapäivänä kaksi pientä herrasmiestä ja yksi suloinen hymyhuuli. Ei äitinsäkään toki yhtään pöllömpi tyyppi ollut. :o) Nuo kaksi herrasmiestä hämmästyttivät tunnistustaidoillaan (sanokaa mulle Valtraa Valmetiksi, läpi menee että pätkähtää, mutta näille kyllä ei taatusti mene) ja pikkuneitiä tuntui ilahduttavasti kiinnostavan äitin lankanyssykät, suupielet nousi korviin asti - kyllä pirpanasta vielä neuloja tulee. :) (Oletan ihan satasella että kaikki oli täysin tahdonalaista. :) )

Pojilta tuli aivan loistava oivallus, nimittäin termi "lankakoti". Sehän tämä juuri on. Samalla koti, mutta samalla lankakauppa. Että voikin tenavilla leikata. :)

Tässä lankakodissa ehkä vähän mopo keulii, mutta eihän näitä hommia voi vastustaa. Taas värjäsin nimittäin vähän... Tykkään!! Vaan kuka noiden lankojen käski kuivua niin vietävän hitaasti? Kovasti koetin uhkailla ja puhkua ja kovistella niitä, mutta ei minun toimenpiteet auttaneet yhtään.

Tällä kertaa padasta tuli merellistä... ja merilevällistä.

Alla puuvillasukkalankaa. Tykkään tuosta valkoisesta säikeestä, minusta se tuo kivan efektin, joka ei kuitenkaan ole liian raju.
Tässä taas paksumpaa, kuusisäikeistä sukkalankaa. Yksi toveri-lankakauppias kerran kirosi kun kaikki on nykyisin niitä kissanpieruja - no tuo ei ole! :)
Tämä alla oleva lanka on herkkyydessään mielestäni todella herttaista. Ei voi nähdä kuin hyviä unia, jos tekee tästä unisukat. :) Lanka ei ole yhtään hassumpaa, alpakka-silkkiä.
Ja ihan en malttanut pysyä erossakaan... Alpakka-merinoa.


1 kommentti:

  1. Hih, sellaisia ne on. Joskus leikkaa ikävänkin sattuvasti.
    Kerrassaan kauniita värjäyksiä, tuohonkin hommaan pitäisi ehtiä joskus perehtyä oikeasti.

    VastaaPoista