24.5.2010

Keksi miten Kuje-langat laitetaan -> keksitty!

Kilpailu puhallettu poikki!

Tasapeli (tai siis joukkorökitys, 9-0), kaikki osallistuneet saa palkinnon! Huhuilen teitä uusien lankojen esittelyn yhteydessä luovuttamaan osoitteitanne, todennäköisesti tämän viikon aikana. Saatte sitten valita mitä haluatte. Kiitos hyvistä ideoista, ryhmäkuva (jota kaikki ehdotti) otetaan käyttöön, ja muut herkkupalat kommenteistanne. :)


Ken keksii, kuinka olis mahdollisimman viisasta laittaa itsevärjätyt Kuje-langat kauppaan? Mahdollisuutta ei ole jokaisesta väristä ottaa kuvia, vaan vähän helpommalla pitäisi päästä. Yritän toistaa värejä, mutta kyllä noihin samankin erän vyyhteihin eroja tulee.

Hälle palkinto (Kujetta, Jekkua, Aapelia tai Afroditea oman valinnan mukaan), ken keksii mainion idean.

Jekku-langat muuten saapui! Padan kautta pitää käyttää ne vielä. Smooshyt on edelleen teillä tietämättömillä.

10 kommenttia:

 1. No jos niistä langoista ottaisi ryhmäkuvan, sitten laittaisi jokaisen vyhdin päälle photoshopilla numeron ja sitten tekisi sellaisen alasvetovalikon kauppaan ja siitä alasvetovalikosta saisi valita sen vyyhdin, jonka haluaa, numeron. En nyt kyllä tiedä avautuiko idea tälää selityksellä...

  VastaaPoista
 2. Onko sulla aikeissa toistaa samoja värejä erästä toiseen, ts. brändätä jotain värejä? Niistähän voisi tehdä kuvakollaasia, jossa näkisi ainakin sen värimaailman, jota väriltä voisi odottaa, ja kuitenkin hahmottaisi sitä, millaista eloa on odotettavissa.
  Lisäksi voisi pyytää ostajaa laittamaan viestin tilaukseen, jos haluaa vielä vyyhdistä kuvan tai jos ostaa useamman vyyhdin samaan projektiin.

  Jos taas värjäät vain yhden erän per väri ja myyt sen loppuun, voisi tuotteessa olla yhteiskuva vyyhdeistä tarkemman kuvan lisäksi, taas jotta näkisi, ettei siellä nyt mitään sammakoita ole seassa ;)

  Ehkä kannattaa myös perustaa Flickriin tms. ryhmä (ellei ole jo?) johon asiakkaat voisivat linkata omia kuviaan ostamistaan vyyhdeistä. Jos sitten toistaa samaa väriä, asiakas voisi halutessaan katsoa vanhojen vyyhtien kuvia ostopäätöksensä tueksi.

  Emmämistään mitään tiedä, kunhan pohdin.

  VastaaPoista
 3. Kuvakollaasia olin itsekin tulossa ehdottamaan :) Apunahan voi käyttää esim. Flickrn kollaasipalvelua, tosin en tiedä mitä rajoituksia tuon käytöstä on kaupallisissa yhteyksissä.

  VastaaPoista
 4. Jos haluaa vähällä työmäärällä päästä, lanka kauppaan värin perusteella ja samaan kuvaan kaikki vyyhdit. Kollaasia kannatan minäkin, jos sellaiseen on resursseja, mutta voi ne samanväriset laittaa riviinkin samaan kuvaan. Mä myös arvostan sitä, että langan kuvauksessa luetellaan värisävyt (tyyliin oliivinvihreää, kahvinruskeaa ja limenvihreää) tai muuten yritetään kuvailla langan väri ja tummuus. Lisäksi voisi lankojen yhteydessä ohjeistaa, että "käsinvärjätyt vyyhdit eroavat hiukan toisistaan, kerro tilauksen yhteydessä, jos sinulla on toiveita" tms.

  VastaaPoista
 5. Kyllä varmaan värit pitäisi listata ja yrittää sanallisesti kuvata sekä myös kertoa, että värjäyserien sävyt vaihtelee. Lisäksi voisi olla yhteiskuva, jossa suuntaa-antavat värisävyt. Ainahan voi myös tarjota, että lähettää värimallin (pätkän lankaa)asiakkaalle, ainakin jos on isompia määriä tilaamassa?

  VastaaPoista
 6. terkut täältä jojen kaupungista! ehtotan, että otat kuvan yhdestä värjäyserästä/langasta. ryhmäkuvan siis. sitten nimeät sen vaikka väri "kepponen" (eli kepposet on aina vaikka sinipunavihreitä). tuotekuvaukseen kerrot, että värit saattavat hieman vaihdella eri vyyhtien ja värjäyserien välillä (kuten tietty näyttöjenkin, mutta tämä on asia erikseen). ja jos asiakas haluaa, hän voi laittaa tilauksen viestikenttään kainon toiveen että haluaa vaikka tummempi tai vaaleampisävyistä kepposta jos mahdollista. toki ihmiset, jotka ostavat käsinvärjättyä lankaa tajuavat/pitäisi tajuta sen, että langan hienous on juurikin siinä yksilöllisyydessä ja jotta jos haluaa tismalleen samanlaisia vyyhtejä tulee ostaa tehdasvärjättyä lankaa...eikös juu.

  VastaaPoista
 7. Mäkin olen tuon ryhmäkuvan kannattaja (yksi mallivyyhti/värisävy), ainakin jos värjäät paljon yksilöllisiä vyyhtejä.
  Ja mites olisi yllätysvyyhtipaketti? Vaikka pari-kolme vyyhteä lankaa tiettyyn värimaailmaan rajattuna (puna-violettisävyiset, maanläheiset...)?

  VastaaPoista
 8. Minä olen tykännyt VillaMokan tavasta kuvata MokkaSukka. Kaikki 5 vyyhtiä ovat samassa kuvassa.
  Ainakin jossain vaiheessa oli näkyvilllä myös tieto siitä, että koska langat värjätään käsin niin samassa värissä ja erässä on eroja.
  Mitään uuttahan en tässä ehdottele, mutta kerroin vain mikä minusta on ollut hyvä.

  VastaaPoista
 9. Minusta myös VillaMokan sivuilla on MokkaSukka-langat selkeästi esillä / esiteltyinä: saa hyvin kuvan tuotteesta.
  Itse en haluaisi ostaa "sikaa säkissä", koska käsin värjätylle langalle tulee kuitenkin hintaa ihan muuta toista kuin tehdasvärjätylle, niin haluaisin kutakuinkin tietää mitä olen ostamassa.
  Myös Lankataika- nettiliikkeestä olen saanut sellaista kuvamateriaalia, mikä on innostanut tekemään hankintoja.

  Aikku

  VastaaPoista
 10. En ota nyt kantaa ko. asiaan, vaan toivotan sinut sydämellisesti tervetulleeksi Lankakutsuille kotiimme.

  VastaaPoista